Hoe bereid je een T-bone steak?

Hoe bereid je een T-bone steak op de BBQ - Wat is een T-bone - Runderkarbonade - T-kotelet - Rundvlees - www.BBQvleesbezorgd.nl

Hoe bereid ik een T-bone steak op de BBQ?

Een mooie T-bone steak bereid je direct op je barbecue. Direct op de barbecue betekent dat je het vlees op het rooster boven het vuur ligt. Indirect grillen betekent dat je het vlees naast de vlam ligt zodat het vlees niet verbrand en rust kan garen. Je stopt de vleesthermometer in het vlees tot aan de kern maar uit de buurt van het bot. Nu is het wacht totdat de juiste kerntemperatuur is bereikt.

T-bone steak bereiden

Ben je toe aan het echte werk dan is een T-bone steak te bereiden op de barbecue.
Hoe bereid je een T-bone steak op de BBQ - Wat is een T-bone - Runderkarbonade - T-kotelet - Rundvlees - www.BBQvleesbezorgd.nlTemperatuur vlees: Vlees wat je op de barbecue gaat bereiden moet op kamertemperatuur zijn. Dat betekent dat je het vlees minstens een uur van te voren afgedekt in de keuken op temperatuur laat komen. Vlees is gevoelig en schrikt van extreme temperaturen waarbij onnodig vochtverlies kan ontstaan en dus smaak en malsheid.

T-bone steak kruiden

Kruiden: Het kruid van je vlees moet minimaal een uur van te voren. Zo kunnen de kruiden worden opgenomen worden door het vlees. Tip: gebruik zout en peper slecht enkele minuten van te voren maar beter is om het na de bereiding te gebruiken. Zout onttrekt vocht aan je vlees en peper kan voor een bittere smaak zorgen door verbranding op de barbecue. Kruiden van het vlees kan wel ruim van te voren zodat het opgenomen kan worden door het vlees.

Barbecue temperatuur: Zorg dat je barbecue op temperatuur is en dat je zowel direct als indirect kan grillen. Leg je t-bone steak nu direct op het vuur en schroei de voor en achterkant dicht. Je doet dat zo’n 2 á 4 minuten per zijde. Dit is de basis om ervoor te zorgen dat de vleessappen niet in het vuur verdwijnen. Verlies je vocht dan gaat het ten kosten van de malsheid en smaak. Uiteraard is het afhankelijk van hoe dik de runderkarbonade is. Bij twijfel steek je er een kerntemperatuurmeter in zodat hij de juiste temperatuur bereikt.

Vlees snijden: Het rusten van vlees is ook bij deze stap weer erg belangrijk om vochtverlies van je vlees tegen te gaan. Wikkel de runder karbonade in het aluminiumfolie en laat de steak zo’n tien minuten rusten voordat je begint met aansnijden. Na 10 minuten verwijder je de folie en leg de steak op een snijplank. Gebruik een scherp mes en snijd langs het T-vormige bot om het vlees er netjes af te snijden. Vervolgens snijd je plakken van de entrecote en ossenhaas. Tip: presenteer het bot erbij zodat de echte karnivoor die wil afkluiven. Vergeet je vlees nog een kleine touch te geven met wat zout en peper uit de molen.

Wat is de beste kerntemperatuur om je T-bone steak te bereiden?

Waar komt de T-bone steak vandaan?

 

T-bone steak indirect bereiden op de barbecue

De slager van the meatlovers bereid de runderkotelet precies goed op de BBQ. Zo zie je maar dat het grillen van deze steak niet moeilijk is. De kerntemperatuur is key als het gaat om de bereiding van je mooie runder karbonade.

Hoe bereid je een T-bone steak in de pan?

BBQ Vlees bestellen en bezorgen we ook in:

Noord-Holland | Zuid-Holland | Zeeland | Noord-Brabant | Utrecht | Flevoland | Friesland | Groningen | Drenthe | Overijssel | Gelderland | Limburg

Wat deze info nuttig en had je er wat aan? Laat het ons weten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Deze site maakt gebruik van cookies om u een betere browse-ervaring te bieden. Door op deze website te browsen, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.