Hoe bereid je een Rib-Eye steak?

Hoe bereid ik een rib-eye steak op de BBQ?

Een lekkere rib-eye steak bereid je direct op je barbecue. Direct op de barbecue betekent dat je het vlees op het rooster boven het vuur ligt. Indirect grillen betekent dat je het vlees naast de vlam ligt zodat het vlees niet verbrand en rust kan garen. De rib-eye is een rundersteak die je bakt, grilt als een biefstuk. Dat beteken kort op de BBQ aan beide zijde voor het beste resultaat. Je stopt de vleesthermometer in het vlees tot aan de kern. Op deze manier wacht je totdat de juiste kerntemperatuur is bereikt. Tip: Het bereiden van een een stuk rib-eye ook wel de fijne rib genoemd is ook een aanrader.

Runder rib-eye bereiden

Ben je er klaar voor om de steak te bereiden op de barbecue volg dan deze stappen. Voor de bereiding van de steaks van de dunne lende maar het niet uit of je ze als steaks bereid of aan het stuk. De kerntemperatuur voor een stuk entrecote filet is het belangrijkste voor de juiste cuisine.
Wat is een rib-eye steak - Hoe bereid je een rib-eye - Van welk dier is de steak - Waar zit de rib-eye steak - www.BBQvleesbezorgd.nlTemperatuur vlees: Vlees wat je op de barbecue gaat bereiden moet op kamertemperatuur zijn. Dat betekent dat je het vlees minstens een uur van te voren afgedekt in de keuken op temperatuur laat komen. Vlees is gevoelig en schrikt van extreme temperaturen waarbij onnodig vochtverlies kan ontstaan en dus smaak en malsheid.

Rib-eye steak kruiden

Kruiden: Het kruid van je vlees moet minimaal een uur van te voren. Zo kunnen de kruiden worden opgenomen worden door het vlees. Tip: gebruik zout en peper slecht enkele minuten van te voren maar beter is om het na de bereiding te gebruiken. Zout onttrekt vocht aan je vlees en peper kan voor een bittere smaak zorgen door verbranding op de barbecue. Kruiden van het vlees kan wel ruim van te voren zodat het opgenomen kan worden door het vlees.

Barbecue temperatuur: Zorg dat je barbecue op temperatuur is en dat je zowel direct als indirect kan grillen. Leg je entrecote steak nu direct op het vuur en schroei de voor en achterkant dicht. Je doet dat zo’n 2 á 4 minuten per zijde. Dit is de basis om ervoor te zorgen dat de vleessappen niet in het vuur verdwijnen. Verlies je vocht dan gaat het ten kosten van de malsheid en smaak. Uiteraard is het afhankelijk van hoe dik de lende steak is. Bij twijfel steek je er een kerntemperatuurmeter in zodat hij de juiste temperatuur bereikt. Bereid je een stuk ribeye dan leg je het stuk na het dichtschroeien indirect op je BBQ en wacht je tot de juiste kerntemperatuur is bereid.

Vlees snijden: Het rusten van vlees is ook bij deze stap weer erg belangrijk om vochtverlies van je vlees tegen te gaan. Wikkel de entrecote in het aluminiumfolie en laat de steak of stuk zo’n tien minuten rusten voordat je begint met aansnijden. Na 10 minuten verwijder je de folie en leg de steak of het stuk op een snijplank. Gebruik een scherp mes en snijd in mooie plakken. Vergeet je vlees nog een kleine touch te geven met wat zout en peper uit de molen.

Wat is de beste kerntemperatuur om je rib-eye steak te bereiden?

Hoe bereid je een rib-eye steak in de pan?

Zorg dat je olie op temperatuur is en dat je direct je vlees erin kan leggen. Leg je rib-eye steak nu direct in de hete olie en schroei de voor en achterkant dicht. Je doet dat zo’n 2 á 4 minuten per zijde. Tip: draai niet telkens je vlees maar schroei is een zijde dicht zo’n 2 minuten en dan de andere zijde 2 minuten en klaar is je rib-eye. Dit is de basis om ervoor te zorgen dat de vleessappen niet in je vet verdwijnen. Zodra de vleessappen in je olie zitten begint het te spetteren en gaat je vlees eigenlijk sudderen ipv bakken. Als laatste laat je ook je vlees weer rusten zodat het vlees weer kan ontspannen.

Rib-eye aan een stuk bereiden op de green egg

De slager van the meatlovers bereid de rundervlees ribeye op de kamado. Zo zie je maar dat het bereiden van een groot stuk vlees niet moeilijk is. De kerntemperatuur is key als het gaat om de bereiding van mooi stuk rundvlees.

Waar komt de ribeye vandaan?

BBQ Vlees bestellen en bezorgen we ook in:

Noord-Holland | Zuid-Holland | Zeeland | Noord-Brabant | Utrecht | Flevoland | Friesland | Groningen | Drenthe | Overijssel | Gelderland | Limburg

Wat deze info nuttig en had je er wat aan? Laat het ons weten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Deze site maakt gebruik van cookies om u een betere browse-ervaring te bieden. Door op deze website te browsen, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.