Hoe bereid je een Côte de Boeuf?

Wat is een Cote de boeuf steak - Hoe bereid je een Cote de boeuf - Van welk dier is de steak - Waar zit de Cote de boeuf steak - www.BBQvleesbezorgd.nl

Hoe bereid ik een Côte de Boeuf op de BBQ?

Een grote Côte de Boeuf bereid je direct en indirect op je barbecue. Direct op de barbecue betekent dat je het vlees op het rooster boven het vuur ligt. Indirect grillen betekent dat je het vlees naast de vlam ligt zodat het vlees niet verbrand en rust kan garen. Je stopt de vleesthermometer in het vlees tot aan de kern maar uit de buurt van het bot. Nu is het wacht totdat de juiste kerntemperatuur is bereikt.

Côte de Boeuf steak bereiden

Ben je toe aan het echte werk dan is een Côte de Boeuf steak te bereiden op de barbecue.
Wat is een Cote de boeuf steak - Hoe bereid je een Cote de boeuf - Van welk dier is de rundersteak - Waar zit de Cote de boeuf steak - www.BBQvleesbezorgd.nlTemperatuur vlees: Vlees wat je op de barbecue gaat bereiden moet op kamertemperatuur zijn. Dat betekent dat je het vlees minstens een uur van te voren afgedekt in de keuken op temperatuur laat komen. Vlees is gevoelig en schrikt van extreme temperaturen waarbij onnodig vochtverlies kan ontstaan en dus smaak en malsheid.

Côte de Boeuf kruiden

Kruiden: Het kruid van je vlees moet minimaal een uur van te voren. Zo kunnen de kruiden worden opgenomen worden door het vlees. Tip: gebruik zout en peper slecht enkele minuten van te voren maar beter is om het na de bereiding te gebruiken. Zout onttrekt vocht aan je vlees en peper kan voor een bittere smaak zorgen door verbranding op de barbecue. Kruiden van het vlees kan wel ruim van te voren zodat het opgenomen kan worden door het vlees.

Barbecue temperatuur: Zorg dat je barbecue op temperatuur is en dat je zowel direct als indirect kan grillen. Leg je Côte de Boeuf steak nu direct op het vuur en schroei de voor en achterkant dicht. Je doet dat zo’n 2 á 3 minuten per zijde. Daarna schroei je de zijkanten ook zo goed mogelijk dicht. Dit is de basis om ervoor te zorgen dat de vleessappen niet in het vuur verdwijnen. Verlies je vocht dan gaat het ten kosten van de malsheid en smaak. Daarna leg je de Côte de Boeuf indirect naast het vuur en kan hij de juiste temperatuur bereiken.

Vlees snijden: Het rusten van vlees is ook bij deze stap weer erg belangrijk om vochtverlies van je vlees tegen te gaan. Wikkel de runder karbonade in het aluminiumfolie en laat de steak zo’n tien minuten rusten voordat je begint met aansnijden. Na 10 minuten verwijder je de folie en leg de steak op een snijplank. Gebruik een scherp mes en snijd als eerste het bot eraf. Vervolgens snijd je plakken vanaf de kop richting de onderkant. Tip: serveer het bot erbij voor de echte cowboy die wil kluiven. Vergeet je vlees nog een kleine touch te geven met wat zout en peper uit de molen.

Wat is de beste kerntemperatuur om je Côte de Boeuf te bereiden?

Côte de boeuf aan het stuk bereiden op de barbecue

De heren van Themeatlovers laten zien wat een Côte de boeuf is en hoe je het ook een een stuk kunt bereiden. Bereiden de Ribroast in de pan of op de BBQ. Zo zie je maar dat er vele manieren zijn op van je vlees een feest te maken. De kerntemperatuur is key als het gaat om de bereiding van je mooie runder karbonade.

Waar komt de Côte de Boeuf vandaan?

BBQ Vlees bestellen en bezorgen we ook in:

Noord-Holland | Zuid-Holland | Zeeland | Noord-Brabant | Utrecht | Flevoland | Friesland | Groningen | Drenthe | Overijssel | Gelderland | Limburg

Wat deze info nuttig en had je er wat aan? Laat het ons weten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Deze site maakt gebruik van cookies om u een betere browse-ervaring te bieden. Door op deze website te browsen, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.