Wat is een T-bone steak?

Wat is T-bone vlees

Wat is een T-bone steak en waar zit het? Een T-bone steak is een haaskarbonade van het rund. Het is een dikke stuk rundvlees met T bot, gesneden uit de rug van de koe. De steak wordt uit het laatste stuk van de rug gesneden en dat is tegen de bil aan. De rundersteak komt van de dunne lende en ossenhaas met een T-vormig bot. Het zijn twee verschillende soorten vlees door het bot aan elkaar verbonden. Het zijn de entrecote en de ossenhaas die aan elkaar zitten. Het voordeel van deze steak is dat het vlees een zacht een fijn van draad is. Maar ook zeer smaakvol door de aanwezige vetrand om het vlees heen.

Wat is een T-bone steak en van welk dier?

Hoe bereid je een T-bone steak op de BBQ - Wat is een T-bone - Runderkarbonade - T-kotelet - Rundvlees - www.BBQvleesbezorgd.nlDe T-bone komt van de koe en wordt uit achterste ribben van de rug gesneden richting de achterbout. De steak heeft T vormig bot en is een stoer stuk vlees om te bereiden op de barbecue. Van welk dier is een T-bone steak? Zoals gezegd komt dit stuk rundvlees van de koe.

Wat is een T-bone steak

De T-bone steak is een dik stuk vlees van minimaal 4 á 5 cm dik ook wel T-kotelet of runderkarbonade genoemd. Het is een karbonade van het rund met veel vlees eraan. Een echt stoere steak die qua gewicht zo’n 400-500 gram weegt afhankelijk van de dikte. Het een stuk vlees voor op de barbecue met een vetrand op de entrecote kant. Het geeft het vlees een heerlijk smaak tijdens de bereiding.

Waar zit de T-bone steak

Op deze mooie foto van de koe zie je precies waar jou stuk vlees vandaan komt. Het stuk dunne lende, daar komt de steak vandaan. Je ziet ook dat de entrecote en de ossenhaas hier wordt uitgesneden. Een entrecote is namelijk een gedeelte van de T-bone maar dan zonder bot. De ossenhaas zit als een schijf aan de ander kant van het bot.

Waar zit wat bij een koe - deelstukken van rundvlees - technische vleesdelen - www.BBQvleesbzorgd.nl
Bron: vandeboer.com

Waar komt de T-bone steak vandaan?

Zoals gezegd komt de runder steak uit de rug van de koe. Je snijd als slager de koteletten uit het gedeelte van de dunne lende. Het zit iets verder dan de rib-eye wat een mooi stuk mager vlees is samen met de ossenhaas.. De t-bone loopt door naar de Côte de Boeuf met bot en de rib-eye. De runder karbonades zijn een stuk dikker dan de karbonades van b.v. het varken of een lam. Dat komt omdat de koe een stuk groter en grover is. Met een groot bot in het midden kijk je tegen een ovaal stuk vlees aan wat de entrecote is en een rond stuk vlees wat de ossenhaas is.

Hoe bereid je een T-bone steak?

Het bereiden van de T-bone steak kan op een aantal manieren. Je kunt de steak op de barbecue bereiden in de oven, in de koekenpan maar ook direct op de kolen. Elke warmtebron heeft wel weer z’n eigenschappen om de juiste garing te krijgen. Belangrijk hierbij is de juiste temperatuur voor de juiste gaarheid. Voor de barbecue geldt weer een andere temperatuur en plaats van bereiding dan een oven of koekenpan.

Hoe lang moet de T-steak op de BBQ?

De runder T-kotelet heeft niet lang nodig om de juiste cuisine te bereiken. We adviseren een vleesthermometer bij een dik stuk vlees voor het beste resultaat. Je bepaald dan of je de steak raw, medium of well done wil hebben. Maak je gebruik van een vleesthermometer dan heeft je kern altijd de juiste gaarheid.

BBQ Vlees bestellen en bezorgen we ook in:

Noord-Holland | Zuid-Holland | Zeeland | Noord-Brabant | Utrecht | Flevoland | Friesland | Groningen | Drenthe | Overijssel | Gelderland | Limburg

Wat deze info nuttig en had je er wat aan? Laat het ons weten

Deze site maakt gebruik van cookies om u een betere browse-ervaring te bieden. Door op deze website te browsen, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.