Wat is een entrecote?

Wat is entrecote vlees

Wat is een entrecote steak en waar zit het? De entrecote is een biefstuk variant met een mooie rand vet. Het wordt gesneden van het achterste gedeelte waar de dunne lende op de rug van de koe zit. De dunne lende zit vast aan de ribben van de T-Bone steak met aan de andere kant de ossenhaas. Als je de lende met de ossenhaas en het bot doorsnijdt, heb je een T-bone. De entrecote is mager, zacht en zeer smaakvol met een lekker randje vet. Deze spier heeft niet veel gewerkt in de koe en is fijn van draad en boterzacht. De BBQ fan zal dit lekkere sappige stukje vlees om op de barbecue waarderen. Het is makkelijk te bereiden met slecht een paar minuten per zijde zit je heerlijk te eten.

Wat is een entrecote en van welk dier?

Hoe bereid je een entrecote op de BBQ - Wat is een T-bone - entrecote- Runderkarbonade - T-kotelet - Rundvlees - www.BBQvleesbezorgd.nlDe entrecote komt van de koe en wordt uit achterste ribben van de rug gesneden richting de achterbout. De steak heeft langwerpige vorm met een randje vet en is een makkelijk stuk vlees om te bereiden op de barbecue. Van welk dier is een entrecote steak? Zoals gezegd komt dit stuk rundvlees van de koe.

Wat is een entrecote steak

De entrecote steak is een dikke stuk vlees van minimaal 2 á 3 cm dik ook wel filet of contrafilet  genoemd. In Frankrijk noemen ze de steaks van de dunne lende een faux filet. Het is een karbonade van het rund maar dan zonder been. Een echt stoere steak die qua gewicht zo’n 200-300 gram weegt afhankelijk van de dikte en grote. Het is een stuk vlees voor op de barbecue met een vetrand op de entrecote kant. Het geeft het vlees een heerlijk smaak tijdens de bereiding.

Waar zit de entrecote bij de koe?

Op deze mooie foto van de koe zie je precies waar jou stuk vlees vandaan komt. Het stuk dunne lende, daar komt de steak vandaan. Van de runderlende snijden we de entrecote. Bovenop dit mooie magere vlees zit een klein vet randje. Bak het mee op de barbecue of pan want geeft extra smaak aan je vlees. Na het bakken kunt je het ver verwijderen maar hard gebakken is het ook lekker samen met je lees.

Waar zit wat bij een koe - deelstukken van rundvlees - technische vleesdelen - www.BBQvleesbzorgd.nl
Bron: vandeboer.com

Waar komt de entrecote steak vandaan?

Zoals gezegd komt de runder steak uit de rug van de koe. Je snijd als slager de steaks uit het gedeelte van de dunne lende. Het zit iets verder dan de rib-eye wat een mooi stuk mager vlees is samen met de ossenhaas.. De t-bone loopt door naar de Côte de Boeuf met bot en de rib-eye. De runder karbonades zijn een stuk dikker dan de karbonades van b.v. het varken of een lam. Dat komt omdat de koe een stuk groter en grover is. Met een groot bot in het midden kijk je tegen een ovaal stuk vlees aan wat de entrecote is en een rond stuk vlees wat de ossenhaas is.
Met het verwijderen van het T-bot scheid je dus de contafilet en de haas. Misschien ken je bij het varken het filetlapje (entrecote v/h varken) en ossenhaas is bij het varken de varkenshaas. Samen noem je dat de haaskarbonade wat bij een rund de T-bone is.

Hoe bereid je een entrecote steak?

Het bereiden van de rundersteak kan op verschillende manieren net als een gewone biefstuk. Je kunt de steak op de barbecue bereiden in de oven, in de koekenpan maar ook direct op de kolen. Elke warmtebron heeft wel weer z’n eigenschappen om de juiste garing te krijgen. Belangrijk hierbij is de juiste temperatuur voor de juiste gaarheid. Voor de barbecue geldt weer een andere temperatuur en plaats van bereiding dan een oven of koekenpan.

Hoe lang moet de entrecote op de BBQ?

De runderlende heeft niet lang nodig om de juiste cuisine te bereiken. Met slechts 2 tot 3 minuten per zijde zit je redelijk goed, afhankelijk van dikte en grote. We adviseren een vleesthermometer bij een dik stuk vlees voor het beste resultaat. Je bepaald dan of je de steak raw, medium of well done wil hebben. Maak je gebruik van een vleesthermometer dan heeft je kern altijd de juiste gaarheid.

BBQ Vlees bestellen en bezorgen we ook in:

Noord-Holland | Zuid-Holland | Zeeland | Noord-Brabant | Utrecht | Flevoland | Friesland | Groningen | Drenthe | Overijssel | Gelderland | Limburg

Wat deze info nuttig en had je er wat aan? Laat het ons weten

Deze site maakt gebruik van cookies om u een betere browse-ervaring te bieden. Door op deze website te browsen, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.